Skip to content

De mooiste verhalen uit de Liemers

Laat de kans niet voorbijgaan om via de exclusieve verhalen van José Vleeming kennis te maken met de mensen in deze streek. Een gebied kan historisch, landschappelijk of cultuurhistorisch nog zo interessant zijn, het zijn de inwoners die het gebied echt ‘smoel’ geven. 

Velp

Angélique Schmeinck

Rafelroutes gaat vreemd. Heel even maar. De grens over naar Velp. Voor een portret over Angélique Schmeinck, de culinaire duizendpoot die gerechten, smaken en smaakcombinaties naar een hoger plan tilt.

Lees meer »
Babberich

Ben Speijdel

Hij heeft niets nodig behalve zijn tekenpen, de computer en oeverloos veel geduld. Letterlijk elk detail van de begraafplaats wordt nauwgezet weergegeven. Geen detail mag hij missen.

Lees meer »
Zevenaar

Clown Colle

“Een clown hoeft niets, doet heel vaak ook niets, is er gewoon. Hij is heel zintuigelijk ingesteld en laat binnenkomen wat hij voelt, ruikt, hoort en ziet. Reageert daar vervolgens op met zijn hele wezen.

Lees meer »
Westervoort

De Baron

“Labyrinten, een soort metafoor voor het levenspad dat ieder mens bewandelt, hebben altijd een centrale rol in mijn werk gespeeld. Er kwamen vette jaren waarin ik heel veel kunst verkocht. Tot 1992.

Lees meer »
Zevenaar

Gemma van Gessel

Ze gunt het een ander ook, die pure ontspanning die muziek teweeg kan brengen. Even wegdromen, gedachten de vrije loop laten en alle waan van de dag buitensluiten.

Lees meer »
Loo

Havezathe Loowaerd

Het idee dat dromen bedrog zijn, hebben Evelyne en Theet van Aalst al lang verworpen. Hun droom, wonen op de uit 1467 stammende Havezathe Loowaerd, kwam uit.

Lees meer »
Aerdt

Hubers en Knittel

Martin Hubers en Sören Knittel, buren en zakenpartners, hebben een plan. Een heel goed plan. Na jaren onderzoek, ontwikkeling en zoeken naar de juiste partners wordt het inmiddels breed omarmd.

Lees meer »
Zevenaar

Huntsman

“Discipline staat hoog in ons vaandel. Daarom ook is het karakter van de honden zo belangrijk. Overal waar we komen, zijn we te gast. Als honden, paarden en ruiters zich goed gedragen, mogen we terugkomen.”

Lees meer »
Duiven

Jan Boogaarts

Wie had ooit kunnen bedenken dat musici van een symfonieorkest nog eens oordopjes zouden dragen. Het moet voortdurend harder en sneller. Meer, meer is de trend.

Lees meer »
Herwen

Jan Verhagen

Onjuiste theorieën “De Romeinen (zo’n 50 jaar vóór Christus tot ca. 450 na Christus ) waren de eersten die zich in Nederland met kanalen, rivieren,

Lees meer »
Loo

Jeroen Helmer

Voor ecologisch natuurillustrator Jeroen Helmer is een voorzichtig groeiende betrokkenheid eerder merkbaar bij stadse mensen dan bij agrarisch georiënteerde mensen.

Lees meer »
Aerdt

Jos Bolk

Door een uitgekiende en zorgvuldige bedrijfsvoering beïnvloedt Jos Bolk de foodmiles en CO2 footprint op een positieve manier.

Lees meer »
Loo

Kevin Hoogveld

Op enige genegenheid zijn ze niet te betrappen. Ze trekken zich nergens iets van aan en gaan volledig hun eigen gang. Toch kun je ze wel wat leren.

Lees meer »
Angerlo

Kleur en fleur in Angerlo

Elk jaar wordt halverwege de vastentijd in Angerlo nog eenmaal alles uit de kast gehaald om de praalwagens, loopgroepen, muziekkorpsen en dweilorkesten een fantastische optocht te laten verzorgen.

Lees meer »
Gendringen

Leon Masselink

Zijn vader zag dat de wereld groter was dan alleen zijn boerderij. Misschien heeft Leon zijn talent geërfd om nieuwe uitdagingen aan te durven. Van varkensboer naar wijnmaker is wel even een stap.

Lees meer »
Loo

Middelwaard

Martien Reijers en Mirjam Grob runnen in de Middelwaard een biologisch boerenbedrijf. Een koppeltje koeien voor het vlees en daarnaast de oesterzwammenkwekerij als belangrijkste inkomstenbron.

Lees meer »
Varsselder

Museum Min 40 Celsius

Hij was zo’n jaar of dertien toen hij het vond. Langs de Rijn. Een steentje, uitgesleten in de vorm van een schildpadje. Heel even droomde hij van een belangrijke vondst, zijn leraar hielp hem snel uit de droom.

Lees meer »
Megchelen

Nico Wissing

Zijn leeftijdgenootjes wilden piloot worden of brandweerman, een enkeling misschien zelfs wel astronaut. Zo niet Nico Wissing. Die droomde van een wereld vol bloemen en planten, van vogeltjes en insecten.

Lees meer »
Westervoort

Rijnhert

Wat ooit ontstond als Arnhemse parodie op de wereldberoemde Osborne-stier uit Spanje, groeide uit tot een niet te missen herkenningspunt bij het Velperbroek circuit.

Lees meer »
Ooy

Siebe Schot

Maar liefst 1250 heeft hij er, van deze dames. Kempische heideschapen zijn het en Siebe Schot is hun hoeder. Siebe is een van de 200 – 250 professionele schaapherders die in Nederland actief zijn.

Lees meer »
Beek

Stephanie Fierkens

Met veel plezier vliegt ze offshore en brengt passagiers van en naar boorplatforms, maar paarden maken haar echt blij. Paardenmeisje én helikopterpiloot Stephanie weet Yin en Yang feilloos te combineren.

Lees meer »
's-Heerenberg

Van druif naar wijn

Waren de zomerse temperaturen van 2019 voor de één wat teveel van het goede, Leon Masselink kneep zich in de handen. De lange warme droge periode belooft veel goeds in druivenland.

Lees meer »