Skip to content

Met unieke
routes ontrafelen wij de Liemers

Fietsroutes

Al fietsend de Liemers ontdekken, dat wil Rafelroutes stimuleren. Via gloednieuwe en onalledaagse routes die zich al slingerend langs de rafelranden van de Liemers bewegen. Evenzogoed via al bestaande routes. Neus eens rond en ga los op de pedalen op een van deze prachtige tochten.

Wandelroutes

Wandelen in de Liemers: een steengoed idee! Voor de doorgewinterde stappers zijn er routes met wat meer kilometers, maar ook voor liefhebbers van ommetjes is er van alles te vinden. En de echte diehards, wel die kunnen routes aan elkaar knopen en hun eigen lange afstandswandelingen samenstellen.

Coronabomenroutes

Gemeente Zevenaar heeft het bedacht, coronabomenroutes. Als herinnering aan de coronapandemie die de hele wereld in haar greep hield en nog steeds haar stempel drukt, heeft Zevenaar in alle kernen walnotenbomen geplaatst. Pomp de banden op en ontdek zo'n route. Ze zijn er van klein naar groot.

Kunstwandelingen

Elke zichzelf respecterende plaats heeft kunst in de openbare ruimte. Objecten waar we als inwoner soms jarenlang gedachteloos aan voorbij gaan. Rafelroutes wil die kunstwerken zichtbaar maken. Ga mee op ontdekkingstocht en leer je dorp of stad van een andere kant kennen.

Langs Heilige Huisjes

Het fiets- en wandelproject Langs Heilige Huisjes is onderdeel van de Kerkenvisie Liemers en Doesburg. Doel van deze kerkenvisie is om met kerkeigenaren, locatieraden, erfgoedorganisaties, inwoners en andere belanghebbenden het gesprek te voeren over de toekomst van de religieuze gebouwen. Wensen en mogelijkheden worden in kaart gebracht om waar mogelijk kerkgebouwen als erfgoed te behouden en de leefbaarheid te vergroten.