De mooiste
wandelroutes in de Liemers

Gluren bij de buren

Onze eigen wandelroutes zijn nog niet helemaal voor publicatie gereed; er resten ons nog een paar controleslagen. Vandaar voorlopig alleen even gluren bij de buren. Met mooie, leuke, aantrekkelijke en spannende wandeltochten kris kras door de Liemers. De website wijst de weg.

Liemers Knooppad

Het Liemers Knooppad is een combinatie van wandelpaden in het gebied tussen Arnhem, de Duitse grens, Montferland en Doetinchem. De rivieren Rijn, IJssel en Oude-IJssel zijn niet alleen streekbepalend, maar geven ook ongeveer de grenzen van de Liemers aan. De routes bieden veel afwisseling tussen natuur, cultuurlandschap, buurtschap, dorp en stad. Kortom, een aangenaam totaalbeeld van het rivierenlandschap dat de Liemers kenmerkt. De Knooppaden zijn allemaal nieuw ontwikkeld en gaan hoofdzakelijk over verharde ondergrond. De lengte van de routes varieert van 16 tot 24 kilometer. Er is één uitschieter: LiemersRond. De naam zegt het al, een rondje Liemers met een afstand van ca. 71 km. Inkorten en combineren van routes is mogelijk, kijk daarvoor op de website.

Beleef het Gelders Eiland

Midden in nationaal natuurgebied de Gelderse Poort ligt aan de rand van Nederland, omgeven door de Rijn en zijn rivierarmen, het Land van ‘Waoter en Wiend’, ’t Gelders Eiland. Een oase nog van ruimte en rust. Uiterwaarden teruggegeven aan de natuur, trekpontjes over de Rijnstrangen, kilometers dijk met karakteristieke dijkhuizen, oeverzwaluwen, beverburchten, ganzentrek, struinpaden en het overal aanwezige water.

Klompenpaden

Via klompenpaden wandelen over boerenland is genieten van rust en kleinschaligheid in combinatie met natuur en cultuur. Al dwalend over landgoederen, herstelde historische paden en langs sloten en beken is er genoeg te ontdekken en beleven. Ontdek het gebied met het Husloapad, het Kandiapad, het Rijnstrangenpad of het Rijnweidepad. De hoofdroutes variëren tussen 11 en 16 km. Routes verkorten of juist verlengen is mogelijk.

Duivenpad

zo!Diva bestaat uit een groep Duivenaren die het plan heeft opgevat om Duiven wat meer onder de aandacht te brengen. Onder de noemer Duivenpad is een wandelroute ontwikkeld langs de meest bijzondere plekjes in de gemeente Duiven. De korte route van ca. 5 km voert door het dorp Duiven. De uitgebreide ca. 20 km lange route gaat door Groessen en Loo.

Struinen in het Azewijnse Broek

Ga op ontdekkingstocht in het Azewijnse Broek. Dit nog jonge natuurgebied is ontstaan na de winning van zand en grind. Toch is er al genoeg te bevelen. Het ligt aan de rand van de gemeente Oude IJsselstreek.​

Wandelen omringd met historie in De Oude IJsselstreek

Wandelen in de Oude IJsselstreek is genieten van historie, natuur en prachtige wandelgebieden. Korte of wat langere wandelingen voor elk is er wat wils.

Natuurgebied Bergherbos

Het Bergherbos is een uitgestrekt wandelbos op de stuwwal van Montferland. Je ziet het van verre liggen. Een glooiende groene gordel, omringd door golvende graanvelden.