De mooiste
wandelroutes in de Liemers

Gluren bij de buren

Onze eigen wandelroutes zijn nog niet helemaal voor publicatie gereed; er resten ons nog een paar controleslagen. Vandaar voorlopig alleen even gluren bij de buren. Met mooie, leuke, aantrekkelijke en spannende wandeltochten kris kras door de Liemers. De website wijst de weg.

Liemers Knooppad

Het Liemers Knooppad is een combinatie van wandelpaden in het gebied tussen Arnhem, de Duitse grens, Montferland en Doetinchem. De routes bieden veel afwisseling tussen natuur, cultuurlandschap, buurtschap, dorp en stad. Kortom, een aangenaam totaalbeeld van het rivierenlandschap dat de Liemers kenmerkt.

Beleef het Gelders Eiland

Midden in nationaal natuurgebied de Gelderse Poort ligt het Land van ‘Waoter en Wiend’, ’t Gelders Eiland. Een oase van ruimte en rust. Uiterwaarden teruggegeven aan de natuur, trekpontjes over de Rijnstrangen, kilometers dijk met karakteristieke dijkhuizen, struinpaden en het overal aanwezige water.

Klompenpaden

Via klompenpaden wandelen over boerenland is genieten van rust en kleinschaligheid in combinatie met natuur en cultuur. Al dwalend over landgoederen, herstelde historische paden en langs sloten en beken is er genoeg te ontdekken en te beleven. De hoofdroutes variëren tussen 11 en 16 km. Routes verkorten of juist verlengen is mogelijk.

Duivenpad

zo!Diva bestaat uit een groep Duivenaren die het plan heeft opgevat om Duiven wat meer onder de aandacht te brengen. Onder de noemer Duivenpad is een wandelroute ontwikkeld langs de meest bijzondere plekjes in de gemeente Duiven. De korte route heeft een lengte van ca. 5 km, bij de uitgebreide route stap je ca. 20 km weg.

het Azewijnse Broek

Ga op ontdekkingstocht in het Azewijnse Broek. Dit nog jonge natuurgebied is ontstaan na de winning van zand en grind. Toch is er al genoeg te bevelen. Het ligt aan de rand van de gemeente Oude IJsselstreek.​

De Oude IJsselstreek

Wandelen in de Oude IJsselstreek, de groene grensgemeente, is genieten van historie, natuur en prachtige gebieden. De wandelingen bieden afwisselende landschappen met bossen, landerijen en zicht op de Oude IJssel. De mooie routes, variërend van 5 tot 13 kilometer, laten de Oude IJsselstreek van haar beste kant zien.

Natuurgebied Bergherbos

Het Bergherbos is een uitgestrekt wandelbos op de stuwwal van Montferland. Je ziet het van verre liggen. Een glooiende groene gordel, omringd door golvende graanvelden.