De mooiste kunstwandelingen door de Liemers

Didam
ca. 6,5 km

DIDAM

Deze kunstwandeling Didam heeft een extraatje, de lus naar Loil. Een extraatje in meer opzichten. Naast de afstand, de lus naar Loil voegt ca. 6,5 km toe, zijn er maar liefst 5 kunstwerken in de openbare ruimte van Loil te bewonderen. Kortom, die extra stappen is de wandeling meer dan waard. Want naast kunst, is ook de omgeving aantrekkelijk genoeg.

ca. 5,3 km

Duiven Centrum-Noord

Tussen het meest zuidelijke puntje van deze kunstwandeling, de begraafplaats, en het meest noordelijke puntje, De Ploenstraat, staan maar liefst 11 verschillende kunstwerken. Daarbij worden de maar liefst 50 verschillende postzegelberichtjes in het straatwerk op en rond het Remigiusplein tot 1 kunstwerk gerekend. Kortom, er valt een boel te beleven op deze route.

ca. 7,3 km

DUIVEN STATION - ZUID

De kunstwandeling Duiven Station - Zuid loopt vanaf het station via het Eilandplein, de bloemen- en de eilandenbuurt richting Eltensestraat met wat later het Horsterpark zowel beneden als boven de spoorlijn als verbindend element. Dan gaat het langs de sportterreinen, via Duiven-West, het Gemünden am Main park en de vogelbuurt weer terug naar het station.

’s-Heerenberg

's-Heerenberg is een bijzondere stad met een grote geschiedenis. In deze wandeling die ondermeer oeroude straatjes aandoet, komt een keur aan kunst, cultuur en historie voorbij. En dat alles in pakweg 4 km. Het is geen wandeling met louter wetenswaardigheden uit de oude doos, ook voor kunst van nu is volop aandacht. Zoals voor de prachtige muurschilderingen die 's-Heerenberg extra glans geven.

ca. 4,5 km

zevenaar / Oud-Zevenaar

Met een snufje Zevenaar en veel snufjes Oud-Zevenaar maken de lichtboom bij het station en Bertus de Scheper, de paddenpoel en het uitzichtpunt achter de kerk deze route zeer de moeite waard. Het altijd wisselende uitzicht vanaf de dijk geeft de wandeling nog wat extra cachet.

ca. 7,8 km

Westervoort

Met de wind in de haren en de zon op de toet is deze kunstwandeling louter genieten. Van de weidsheid van de Hondsbroekse Pleij, de intimiteit van de Rijndijk en de charme van straatjes als De Pals. Tel en passant ook nog even de stenen in het Opvangcentrum voor Zwerfstenen en de kunstwandeling Westervoort kan niet meer stuk.

ca. 4,5 km

zevenaar / Oud-Zevenaar

Met een snufje Zevenaar en veel snufjes Oud-Zevenaar maken de lichtboom bij het station, Bertus de Scheper en het uitkijk punt achter de kerk deze route zeer de moeite waard. Het wisselende uitzicht vanaf de dijk geeft deze route extra cachet.

ca. 4,3 km

zevenaar centrum-zonnemaaT

Vanaf het gemeentehuis kris kras door Zevenaar. Pik onderweg de sfeer van het winkelcentrum mee en maak kennis met de schilders- en de muziekbuurt. Loop via Westeinde, Vestersbos, Stationsstraat Kerkstraat naar het eindpunt van deze route.

ca. 5,0 km

Zevenaar Stegeslag - Roodwilligen

Een wandeling die oud en nieuw verbindt. Maar ook eentje die asfalt en natuur combineert, een route die je als wandelaar anders naar Zevenaar laat kijken. Knoop de schoenveters dicht en koppel bewegen aan kunst kijken. Het smaakt vast naar meer.