De mooiste kunstwandelingen door de Liemers

ca. 6,5 km

DIDAM

Deze kunstwandeling Didam heeft een extraatje, de lus naar Loil. Een extraatje in meer opzichten. Naast de afstand, de lus naar Loil voegt ca. 6,5 km toe, zijn er maar liefst 5 kunstwerken in de openbare ruimte van Loil te bewonderen. Kortom, die extra stappen is de wandeling meer dan waard. Want naast kunst, is ook de omgeving aantrekkelijk genoeg.

ca. 5,3 km

Duiven Centrum-Noord

Tussen het meest zuidelijke puntje van deze kunstwandeling, de begraafplaats, en het meest noordelijke puntje, De Ploenstraat, staan maar liefst 11 verschillende kunstwerken. Daarbij worden de maar liefst 50 verschillende postzegelberichtjes in het straatwerk op en rond het Remigiusplein tot 1 kunstwerk gerekend. Kortom, er valt een boel te beleven op deze route.

ca. 7,3 km

DUIVEN STATION - ZUID

De kunstwandeling Duiven Station - Zuid loopt vanaf het station via het Eilandplein, de bloemen- en de eilandenbuurt richting Eltensestraat met wat later het Horsterpark zowel beneden als boven de spoorlijn als verbindend element. Dan gaat het langs de sportterreinen, via Duiven-West, het Gemünden am Main park en de vogelbuurt weer terug naar het station.