Hangbrug Emmerich

Deze tussen 1962 en 1965 gebouwde hangbrug, de langste van Duitsland, is in totaal 803 meter lang met een overspanning over de rivier van 500 meter.
Aan de overkant van de Rijn in Spyck bij Griethausen is een fabriek gevestigd waar oliehoudende zaden worden verwerkt. In de wandelgangen wordt de fabriek wel ‘pindafabriek’ genoemd door de geur die afhankelijk van de windrichting soms op het Gelders Eiland is waar te nemen. Richting Spijk zijn de steenfabrieken niet te missen. En altijd is er de scheepvaart op de Rijn.

Wild

Er ligt een oude stalen brug uit de Tweede Wereldoorlog die is opgenomen in de monumentenlijst van Emmerik. Ter hoogte van Herwen en Lobith loopt die Wild over in de Oude Rijn om uiteindelijk in de Rijn uit te komen. 

Kruiswegstatie

De 15e statie staat voor de verrijzenis van Jezus Christus, hoop voor de toekomst. Pas zo rond 1960 werd het toegestaan om aan de serie van 14 staties één extra statie toe te voegen die de verrijzenis van Jezus Christus verbeeldt. Deze statie wordt ook wel Paasstatie genoemd.

Kunstwerk Und So Weiter

Ze heeft het speciaal voor deze locatie ontworpen. Het is een verwijzing naar oude grenspalen, waarbij de cirkelvorm op de eeuwige kringlopen van het (Rijn)water en het leven slaat: und so weiter.De uit Zeddam afkomstige Miranda Rikken, opgeleid tot beeldhouwer, woont en werkt in Emmerich.