Leeuw van Aerdt

Deze leeuwen of leeuwinnen zetten zich al geruime tijd in voor de gemeenschap, gezien of ongezien. De ‘Leeuw van Aerdt’ wordt sinds 2016 uitgereikt tijdens de jaarlijkse Dag van Aerdt. Het bronzen sculptuur bleek de hebberigheid bij mensen aan te wakkeren en werd al tweemaal gestolen. De derde variant is qua uitvoering identiek, maar is via 3D-techniek geproduceerd van weerbestendig nylon en afgewerkt met een bronslaag. 

Huis Aerdt

Het huis kent een roemrucht verleden met als bewoners de adelijke familie Van Hugenpoth die er in de 18e en 19e eeuw resideerde. Daarvoor werd het bewoond door de Heer Van Aerdt, een rijk en machtig man wiens invloed zelfs tot in Den Haag reikte; hij had een zetel in de Eerste Kamer. Aan het einde van de 19e eeuw verloor Huis Aerdt zijn regionale functie en kwam in bezit van de familie Van Dorth tot Medler. In Duiven is een straat naar deze familie genoemd. Na de Tweede Wereldoorlog hing het voortbestaan van Huis Aerdt aan een zijden draadje; de oorlogsschade was groot en geld voor restauratie ontbrak. In 1961 werd het pand voor het luizige bedrag van f 1,00 ‘verkocht’ aan de Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen’ en werd Huis Aerdt in oude glorie hersteld.

Hubers en Knittel

Martin Hubers en Sören Knittel, buren en zakenpartners, hebben een plan. Een heel goed plan. Na jaren onderzoek, ontwikkeling en zoeken naar de juiste partners wordt het inmiddels breed omarmd.

Continue reading

Jos Bolk

Door een uitgekiende en zorgvuldige bedrijfsvoering beïnvloedt Jos Bolk de foodmiles en CO2 footprint op een positieve manier.

Continue reading

Redoutes

Hoewel de redoutes van weleer al lang verdwenen zijn, vormen de verhalen erachter de aanzet voor de bouw van een serie nieuwe uitkijkheuvels. Op dit moment zijn vier redoutes in het Rijnstrangengebied gerealiseerd. De redoutes zijn te vinden in de Geuzenwaard, de Ossenwaard en de meest recente in de Revensweert. Deze moderne variant van de uitkijktoren, wachttoren of veldschans is ontworpen door kunstenaar Paul de Kort. Het zijn piramides van klei. Via een betonnen trap is het bordes bereikbaar; vandaar is een goed uitzicht over de omgeving.