Rivierweg

De naam Rivierweg dankt deze doorgaande weg aan de IJssel, die tussen Westervoort en Giesbeek parallel aan de weg loopt. Voor de ontwikkeling van Giesbeek is de aanleg ervan cruciaal gebleken. Tot die tijd was Giesbeek alleen via de dijk bereikbaar.
Hier zicht op Doesburg.

Wijnboerderij ‘t Heekenbroek

De wijngaard is in drie fasen aangelegd. De percelen zijn vernoemd naar de Groningse boerderijen waar Jobs en Neeltjes wortels liggen. Nieuw Tivoli, Noorderlicht en De Streek zijn de welluidende namen. De wijngaard heeft inmiddels een oppervlakte van 2 hectaren.

Oude IJssel

De Oude IJssel ontspringt in de Kreis Borken. De bron ligt op een hoogte van 55,5 meter. De rivier heeft een lengte van ca. 81,7 kilometer. De rivier voert tegenwoordig vooral regenwater uit het stroomgebied in Duitsland en de Achterhoek af. Langs de Oude IJssel is de Nederlandse ijzerindustrie ontstaan. Het in de grond aanwezige oer was een belangrijke grondstof voor deze industrie. Bekend hiervan zijn de DRU (pannen) en de Vulcanus, een ijzergieterij.

Kasteel Keppel

Die stichting heeft ervoor gezorgd dat kasteel, huisraad en park bij elkaar bleven. Het kasteel wordt nog steeds door familie van de 14e eeuwse bouwheer, Van Pallandt, bewoond. De grootvader van de huidige bewoner van kasteel Keppel was Reinhard Jan Christiaan baron van Pallandt. Behalve wethouder was hij vooral een sportman. Vanaf 1905 voetbalde de jonge baron Van Pallandt voor Vitesse en maakte aan de lopende band doelpunten. Hij zorgde er voor dat Vitesse één van de eerste clubs van Nederland was met een vast clubtenue. Maar in ruil voor de sponsoring van het tenue wilde de baron dat Vitesse voor altijd in de kleuren van zijn familie zou spelen. En dat werd dus het zwart met geel van de familie Van Pallandt.