Bronkhorst

Bronkhorst heeft sinds 1482 stadsrechten en behoort met haar geringe inwonersaantal tot de kleinste stadjes van ons land. Bronkhorst grossiert in rijksmonumenten. Juist de aanwezigheid van die oude gebouwen maakt het stadje tot een bezienswaardigheid op zich.
Een ander opvallend punt is het verschil in schrijfwijze. Het stadje Bronkhorst wordt geschreven met ‘K’, de gemeente Bronckhorst met ‘CK’.

Rivierweg

De naam Rivierweg dankt deze doorgaande weg aan de IJssel, die tussen Westervoort en Giesbeek parallel aan de weg loopt. Voor de ontwikkeling van Giesbeek is de aanleg ervan cruciaal gebleken. Tot die tijd was Giesbeek alleen via de dijk bereikbaar.
Hier zicht op Doesburg.

Bronkhorster molen

Er gingen weer wat jaren overheen, de conditie van de molen was er in de tussentijd niet beter op geworden, tot in 1960 met ingezameld geld de molen werd gerestaureerd. Er volgde opnieuw een periode van stilstand door geharrewar over de exploitatie van de molen. Inmiddels is de molen ondergebracht in een stichting die ervoor zorgt dat de molen weer kan draaien.

Oude IJssel

De Oude IJssel ontspringt in de Kreis Borken. De bron ligt op een hoogte van 55,5 meter. De rivier heeft een lengte van ca. 81,7 kilometer. De rivier voert tegenwoordig vooral regenwater uit het stroomgebied in Duitsland en de Achterhoek af. Langs de Oude IJssel is de Nederlandse ijzerindustrie ontstaan. Het in de grond aanwezige oer was een belangrijke grondstof voor deze industrie. Bekend hiervan zijn de DRU (pannen) en de Vulcanus, een ijzergieterij.